Λίγο πριν την ανακοίνωση του Lockdown στην Ξάνθη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, σε συνέντευξή του δεν δίστασε να γίνει δυσάρεστος προκειμένου να προειδοποιήσει για το μεγάλο πρόβλημα των ανεμβολίαστων που στοιχίζει ζωές νέων ανθρώπων στην περιοχή.


Μιλώνστας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» μην κρύβοντας την αγωνία του για την πορεία της Πανδημίας τον φετινό χειμώνα.

Η «μάχη» με τον κορονοϊό όπως είπε ο κος Καραδέδος θα κριθεί στο πεδίο της ατομικής ευθύνης και μόνο και μέσα στην ατομική ευθύνη θα πρέπει να ενταχθεί και το θέμα των εμβολιασμών. Σε αυτό το σημείο ο κος Καραδέδος απεύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους κατοίκους της περιοχής να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής και να εμβολιαστούν γιατί ακόμη και τώρα όπως είπε χάνονται νέοι άνθρωποι από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Τάσο Καραδέδο η πολιτεία δεν τα έχει πάει καλά στην εμβολιαστική κάλυψη της ΠΕ Ξάνθης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν κατόρθωσε να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. «Οι σειρήνες της κινδυνολογίας που προέρχονται τις περισσότερες φορές από τα media, αλλά δεν έλειψαν και θρησκευτικοί λειτουργοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που διασπείρουν ιδέες μεσαιωνικές περί των μη εμβολιασμών και παίρνουν στη συνείδησή τους ένα μέρος από τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Τα λέω εν πλήρη συνείδηση αυτά που λέω» ανέφερε

Ο πρόεδρος του ΙΣ Ξάνθης δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να σκεφτούν λογικά σημειώνοντας πως: “Χάνονται ζωές από τους μη εμβολιασμένους”.

Πηγή: ertnews.gr