Με μια ειρωνική και δηκτική ανακοίνωση, υπό τη μορφή διαρροής και πάλι, η δημοτική αρχή απάντησε στην ανακοίνωση των 4 της αντιπολίτευσης για την επισκεψή τους στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Πασχάλη Γιώρη.

Αναλυτικά:

“Σερίφηδες στην Άγρια Δύση…

Χαιρόμαστε που η Κίνηση των 4άρων ξεκίνησε τις επίσημες επαφές της με τις αρχές και τους φορείς της πόλης μας.

Λυπούμαστε, όμως, που η έναρξη κινητικότητάς της, σηματοδοτήθηκε από την πρώτη(;) θεσμική παρεκτροπή της.

Διότι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ύστερα από την επίσκεψή της στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης, κ.Πασχάλη Γιώρη, την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου -η οποία και δημοσιεύτηκε τη… νύχτα της ίδιας μέρας- οι επικεφαλής υποστηρίζουν ότι η δημοτική αρχή παρανομεί.

Ταυτόχρονα, οι «4»… ξανασυστήνονται στον ξανθιώτικο λαό, ως προστάτες, διώκτες και υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος…

Και δε διστάζουν να ενισχύσουν τη θέση αυτή, χρησιμοποιώντας την εθιμοτυπική φωτογραφία με τον Αστυνομικό Διευθυντή, επιχειρώντας, δηλαδή να «σφραγίσουν» το μήνυμα που επιδιώκουν να περάσουν, στους συμπολίτες μας…

Είναι κατανοητό ότι αποτελεί μια «μικρή» κίνηση, από την Κίνηση των 4άρων… 

Συκοφαντεί τη δημοτική αρχή, ασεβεί απέναντι στον βαθμό και τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή, υποτιμά τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Ιδιαίτερα -αφού μιλάμε για εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι για… σερίφηδες στην Άγρια Δύση- αποδομεί τις αρχές, την αξία, αλλά και αυτούς τους λόγους που υπαγόρευσαν τη θεσμοθέτησής της.

Είναι, τουλάχιστον, θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζουν οι τέσσερις επικεφαλής του δημοτικού μας συμβουλίου.

Κυρίως, μετά από μια μακριά περίοδο… κοινής σιωπής που, εύλογα, προκάλεσε φήμες σχετικά με τη «συμπόρευσή» τους.

Δυστυχώς, επανήλθαν, πυροβολώντας… στα πόδια τους.”