Μετά το μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για την περίπτωση της  e-food, η παράταξη της ΕΑΣΚ στο Εργατικό Κέντρο καταθέτει αίτημα για να προκηρυχθεί απεργία για τους εργαζόμενους της γνωστής πλατφόρμας, στην Ξάνθη.

Αναλυτικά:

“Συνάδελφοι, με αφορμή την απόφαση της εργοδότριας εταιρίας E-FOOD να κάνει εφαρμογή
του νομοσχεδίου – εκτρώματος της ΝΔ, εκβιάζοντας τους συναδέλφους στην διανομή βάζοντας τους εκβιαστικά να επιλέξουν ανάμεσα στο δίλημμα άνεργοι ή συνεργάτες, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε ν’ απασχολεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών – έργου, απαλλάσσοντάς την από σειρά εργασιακών δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα κινητοποιήσεις των εργαζομένων της E-FOOD, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και της έμπρακτης στήριξης, από την πλευρά του
Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στους συναδέλφους, καλούμε με άμεση συνεδρίαση του ΔΣ για να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της E-FOOD στην Ξάνθη, για την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη. Ανάλογες απεργιακές αποφάσεις έχουν παρθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.”