Σε αναβολικά, ενεργειακά ποτά αλλά και κακή διατροφή ως συνέπεια θεωριών συνομωσίας στο ίντερνετ, αποδίδει το θάνατο τον 38χρονο Ξανθιώτη ΕΠΟΠ, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Μυτιλήνη όπου υπηρετούσε,  δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμο.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο 38χρονος πέθανε από καρδιακή ανακοπή, στις 31/8 με 1/9 ενώ διαπιστώθηκαν έντονες αλλοιώσεις στο συκώτι του. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες συμπληρωμάτων διατροφής – αναβολικών που προμηθευόταν από τη «μαύρη αγορά» ή μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες «ενεργειακών ποτών». Οι ίδιες επιβεβαιωμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν τρεφόταν σωστά και κατανάλωνε μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά επειδή πίστευε και διέδιδε πως «οτιδήποτε άλλο ήταν γονιδιακά τροποποιημένο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε 4 μέρες αργότερα, όταν γείτονες ειδοποίησαν για την έντονη μυρωδιά στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 38χρονος,  λίγες μέρες νωρίτερα είχε εξεταστεί λόγω καταβολής δυνάμεων και του είχε συστηθεί ανάπαυση, είχε κάνει rapid test και ήταν αρνητικός στον κοροναϊό. Ήταν πάντως αρνητής της πανδημίας και των εμβολίων, καταλήγει, σκιαγραφόντας ένα είδος προφίλ.