Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο κέντρο της Ξάνθης ο Διδασκαλικός Σύλλογος , η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΕΠΑΘ με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης και πορείας:

Βιώνουμε την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουμε το έργο μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική έχει συνομολογήσει σε αγωνιστική ενότητα, κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για τη θωράκιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, μετά από συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.. )
Είναι κοινή και έντονη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, για την απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπει αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.
Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία του κοινωνικού συνόλου διοργανώνεται πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.