Ανησυχητική έκταση έχει πάρει στα κοινωνικά δίκτυα όλης της χώρας η διακίνηση μιας φωτογραφίας  με παραποιημένη και αυθαίρετη την εξήγηση για ό,τι απεικονίζει.

Πρόκειται για μια φωτογραφία που δείχνει αστυνομικούς και ένα μικρό μαθητή έξω από ένα σχολείο. Σύμφωνα με την εκδοχή κάποιων χρηστών των κοινωνικών δικτύων πρόκειται για έλεγχο πιστοποιητικό covid-19 από το μικρό μαθητή και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από αντιεμβολιαστές αλλά και όσους διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης,  την ημέρα των αγιασμών στα σχολεία και απεικονίζει αστυνομικούς που μοιράζουν φυλλάδια για την κυκλοφοριακή αγωγή στους μικρούς μαθητές, όπως κάθε χρόνο !  Τη φωτογραφία την έχει διανείμει η ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου και φωτογραφίες από άλλα σχολεία της περιοχής.

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε ένα παιδί των 6 ή 7 ετών, να εμβολιαστεί ή να φέρει πιστοποιητικό ώστε να το ζητήσει η Αστυνομία.