Πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/9) η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ΕΟΚ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 12/9. Η πλειοψηφία των συμβούλων έδωσε το παρών δια ζώσης στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ υπήρξαν και διαδικτυακές συμμετοχές αφού δινόταν και τέτοια δυνατότητα. Με τον πρώην Πρόεδρο της Ξάνθη ΑΣ και Πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο να αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας

Από την πρώτη συνεδρίαση απουσίαζε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος όμως είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο ενημερώνοντάς τον για ανειλημμένη προσωπική υποχρέωση εκτός Ελλάδας . Διαδικτυακό παρών έδωσε ο Φάνης Χριστοδούλου, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την επιθυμία του σύντομα να υπάρξει η διά ζώσης λεπτομερής επαφή του με τον πρόεδρο για να συζητηθεί κάθε πιθανός τρόπος δραστηριοποίησής του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. η οποία είναι η εξής:
Πρόεδρος: Βαγγέλης Λιόλιος
Α’ Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (εκ του νόμου)
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Ηλιόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Νίκος Νικολόπουλος
Ταμίας: Νίκος Ζεϊμπέκης
Ειδικός Γραμματέας οργανωτικής διαφάνειας και χρηστής διακυβέρνησης: Βασίλης Ντάκουρης

Σημαντική διάκριση για τον Δήμο Ξάνθης, αλλά και ένα ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη και ανοδική πορεία του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί η εκλογή του «δικού μας» Νίκου Νικολόπουλου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπηρετεί με προσήλωση και υπευθυνότητα το μπάσκετ επί τέσσερις δεκαετίες, στην αρχή ως αθλητής και αργότερα, ως προπονητής, αλλά και ως παράγοντας, αποδεικνύοντας με αυτήν την πορεία όχι μόνον τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για το άθλημα, αλλά και την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί πάνω σε γερές και υγιείς βάσεις.

Έδωσε ώθηση στο τοπικό μπάσκετ και άφησε το «αποτύπωμά του» σε ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, ως πρόεδρος της ΕΣΑΚΑΜΑΘ, δίνοντας έμφαση στο «κύτταρο» του αθλήματος, δηλαδή, στο ερασιτεχνικό σωματείο και την ενίσχυση των υποδομών του.

Μαχητικός και οραματιστής, ακούραστος και επίμονος, ένθερμος υποστηριχτής του στρατηγικού σχεδιασμού και της μεθοδικής και προσεκτικής υλοποίησης των στόχων, ο Νίκος Νικολόπουλος απέδειξε όλα τα χρόνια ότι τα σημαντικά αυτά στοιχεία που διαθέτει δεν αφήνονται ούτε στο… ταρτάν ούτε στα γραφεία των αθλητικών σωματείων ή της Ομοσπονδίας.

Τον συγχαίρω για τη στάση που επέδειξε σε όλη τη δημόσια πορεία του.

Γιατί, η σημαντική θέση που κατέλαβε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποδεικνύει ότι η σκληρή και συστηματική δουλειά, όταν μάλιστα συνοδεύεται από οραματισμό και ανιδιοτέλεια, μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη κάθε σοβαρού και υγιούς στόχου, που έχει ως βασικό πρόσημο, την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος… «δίνει πάσα» στους συνοδοιπόρους του, για την ανανέωση και την ανάπτυξη της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Εμείς, δεν μπορούμε, παρά να είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης