Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο ΓΕΛ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η τελετή του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης με την παρουσία των τοπικών και των προϊσταμένων των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης Εύης Στυλιανίδου και Χρήστου Ιωαννίδη.

Η νέα χρονιά αρχίζει με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και με  την ελπίδα να αποβούν αποτελεσματικά για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας,

Δηλώσεις Ευφραιμίδη-Τσέπελη

Στη δήλωσή του για την ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, αναφέρει:

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα με νέους στόχους και προσδοκίες, προκλήσεις και νέες ευκαιρίες για όλους όσους αποτελούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Γνώσεις και δεξιότητες, ιδανικά και αξίες διαμορφώνουν την καθημερινότητα στο σχολείο και σίγουρα θα καθορίσουν την εξέλιξη των παιδιών μας στην κοινωνία και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, με υπομονή και επιμονή, με προσοχή και αποφασιστικότητα είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είμαστε εμείς οι νικητές και πιο δυνατοί θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή στο χώρο της γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς δύναμη και υπομονή.
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στο μήνυμά του αναφέρει:

Ξεκίνησε σήμερα μια  νέα σχολική χρονιά, που μας γεμίζει με χαμόγελο και ελπίδα για το μέλλον του τόπου, που έρχεται μέσα από την απόκτηση ουσιαστικής γνώσης και μεστών εμπειριών.

Οι συνθήκες και φέτος δεν είναι οι ιδανικές, καθώς ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, είναι όμως σαφώς καλύτερες από την περσινή χρονιά, με αρκετά μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στον Δήμο Ξάνθης. 

Κοιτάμε μπροστά και όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, κοινωνία, ενωμένοι, προσπαθούμε για το καλύτερο. 

Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και ανταποκρινόμαστε με σοβαρότητα, γνώση και σύνεση στις συνθήκες αυτής της συγκυρίας.

Όλοι μαζί, θα λειτουργήσουμε και φέτος, με τους κανόνες που η πολιτεία θεσπίζει, για να μείνουμε ασφαλείς εμείς και οι οικογένειές μας, καταβάλλοντας επιπλέον  κόπο, που όμως έχει μεγάλο θετικό αντίκρισμα. 

Ο Δήμος Ξάνθης, με γνώση και εμπειρία,  έχει κάνει και φέτος την απαραίτητη προεργασία, ώστε να συμβάλει στην ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και δηλώνει σε κάθε επίπεδο ότι, θα είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα της Ξάνθης, ανταποκρινόμενος σε κάθε αίτημα, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της φετινής  εκπαίδευσης, με όση το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση.

 Δίνοντας πάντα προτεραιότητα στη νέα γενιά, εύχομαι σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές,  δημιουργική σχολική χρονιά, με χαμόγελο και αισιοδοξία, με πίστη και ελπίδα.

Δήλωση Σ. Μελισσόπουλου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ελπίδα και μεγάλες προσδοκίες ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η μεγάλη ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να προοδεύσουν και να πετύχουν τους στόχους τους!!
Καλή σχολική χρονιά σε ΟΛΟΥΣ !!!