Και στην περιοχή της ΑΜΘ έχουν επεκταθεί οι έρευνες για ύπαρξη πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή για δίκτυο που διοχετεύει πλαστά τεστ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ένας από τους γιατρούς που φερόταν να έχει αποκτήσει ψευδές πιστοποιητικό νόσησης τον Αύγουστο, εξετάστηκε και βρέθηκε να έχει μηδενικά αντισώματα.

Άλλοι 18 υγειονομικοί του Νοσοκομείου, που απέκτησαν αντίστοιχα πιστοποιητικά στο τέλος Αυγούστου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν, οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσου