Στο 72% φτάνει το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στα όρια του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φωνή της Ξάνθης”, το ποσοστό εμβολιασμού, έστω με μια δόση, στα όρια του Δήμου είναι  72,04% (39.880 πολίτες) ενώ επιπλέον 763 πολίτες έχουν ήδη κλείσει ραντεβού, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό στο  73,43% . Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει όλες τις δόσεις φτάνει στο 66,83% (36.998 ευρώ)

Ωστόσο, προβληματίζει η απόσταση ανάμεσα στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμών που καταγράφεται στο Δήμο Ξάνθης, από τα υψηλότερα στη χώρα, σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους, όμως, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο σύνολο της Π.Ε. Ξάνθης είναι στο 46,3 %, από τα χαμηλότερα στη χώρα.

Από την πλευρά του Δήμου, όπως αναφέρει ο Μ. Φανουράκης η επίδοση οφείλεται στη “συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου Ξάνθης, στο πλαίσιο της διάχυσης στην τοπική κοινωνία της αναγκαιότητας του εμβολιασμού των πολιτών, κατά του covid19.” Όπως αναφέρει, η προσπάθεια εντάθηκε περαιτέρω τους τελευταίους μήνες με πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε κοινωνικό και προνοιακό επίπεδο, όπως και με τη συνεχή δυνατότητα στους πολίτες για δωρεάν rapid test, καθημερινά εδώ και αρκετούς μήνες.

Στόχος είναι αυτά τα αποτελέσματα να οδηγήσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε τείχος ανοσίας στην περιοχή, συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος της Ξάνθης.