Η ΕΠΟ και η UEFA ετοιμάζονται να τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη για την προσφορά του τα 12 χρόνια στην εθνική ομάδα πριν το ματς με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο μεγάλος Ξανθιώτης ποδοσφαιριστης, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα για 12 χρόνια (2007/19), φορώντας για τελευταία φορά τα γαλανόλευκα στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία στο Τάμπερε ενώ υπήρξε αρχηγός της επί σειρά ετών.

Για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, σε συνεργασία με την UEFA, θα τιμήσουν τον Έλληνα παλαίμαχο αμυντικό πριν την έναρξη του αγώνα της με τη Σουηδία (8/9, 21:45) για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Ύστερα από 12 χρόνια ανελλιπούς και σημαντικής αγωνιστικής προσφοράς, 101 αγώνες και 10 γκολ και με την ευκαιρία της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η ΕΠΟ και η UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν από την έναρξη του αγώνα Ελλάδα – Σουηδία.

Ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ στις 24 Μαρτίου του 2007 εναντίον της Τουρκίας στο Καραϊσκάκη και η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο Τάμπερε εναντίον της Φινλανδίας.

Στη διάρκεια των αγωνιστικών υπηρεσιών του προς την εθνική ομάδα, ο Βασίλης Τοροσίδης συνέβαλε σε ιστορικής αξίας επιτυχίες, όπως η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, καθώς με δικό του γκολ η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010 στο Μπλούμφοντεϊν της Νότιας Αφρικής.

Ο Βασίλης είναι ένας από τους έξι Έλληνες διεθνείς που είχαν το προνόμιο να συμμετάσχουν και στις δυο μουντιαλικές νίκες της Ελλάδας (η δεύτερη στην Βραζιλία επί της Ακτής Ελεφαντοστού), ενώ έχει παίξει και σε δύο EURO, το 2008 και το 2012”.