Με μεγάλη συμμετοχή, τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης το βιβλίο του Γιώργου Μπατζακίδη «Χατζή Εμιν Αγά, ο Μεγάλος Ευεργέτης της Ξάνθης».

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα ιστορικής έρευνας για την ζωή του ανθρώπου που έχτισε τον πύργο του ρολογιού της Ξάνθης Χατζή Εμίν Αγά το 1870, με την συμπλήρωση 150 ετών  από την ανέγερση. Παράλληλα, ο συγγραφέας παρουσίασε πτυχές της ιστορίας της πόλης, που δεν περιέχονται στο βιβλίο.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε τη λειτουργία της η επετειακή έκθεση Φωτογραφίας του συλλέκτη Κώστα Μαυρομάτη με θέμα, «Ρολόι της Ξάνθης- 150 χρόνια, σύμβολο της πόλης, 1870-2020»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Αντιδήμαρχος Μπεκήρογλου Σουά, ο επικεφαλής των “4” της αντιπολίτευσης του Δήμου Σάββας Μελισσόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κουρτίδης, αρκετοί άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού καθώς και πλήθος κόσμου. Η πανδημία δεν επέτρεψε περισσότερους παριστάμενους καθώς οι θέσεις ήταν περιορισμένες και μόνο για όσους είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Διάρκεια Εκθέσεως: 3 – 24 Σεπτεμβρίου.

Ώρες Λειτουργίας Εκθέσεως: Πρωί, 09:00-14:00 (κατόπιν συνεννοήσεως) | Απόγευμα, Δευτέρα-Παρασκευή, 17:00-21:00.

.