Τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτησή της εκφράζει η ΓΣΕΕ για τον θάνατο του 57χρονου υδραυλικού την Τρίτη στην Ξάνθη.

Παράλληλα αποσαφηνίζονται οι συνθήκες του τραγικού εργατικού ατυχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, ο άτυχος άνδρας, που εργαζόταν σε ανακαίνιση διαμερίσματος, είχε κατέβει στο δρόμο και επιχειρούσε να ξεμπλοκάρει το συλλεκτήρα μπαζών που οδηγεί στον κάδο, όταν κατέρρευσε όλη η κατασκευή και το κάγκελο του μπαλκονιού με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα μπάζα.

Τι αναφέρει η ΓΣΕΕ:

«Είναι αδιανόητο, σ’ έναν νομό που έχει περίπου 10.000 οικοδόμους, να μη γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι εργαζόμενοι την ώρα που παλεύουν για το μεροκάματο» δηλώνει η Συνομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει, παρά τις συνεχείς πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στην Περιφέρεια, τεχνικοί επιθεώρησης υπάρχουν μόνο στη Δράμα και φυσικά δεν μπορούν να ελέγξουν το σύνολο των εργασιακών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό είναι, σημειώνει, το γεγονός ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  είναι πρώτη σε εργατικά δυστυχήματα, χωρίς να έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν.

«Είναι απαίτησή μας, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και από το ΣΕΠΕ, να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο» τονίζει σχετικά.