Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ξάνθης, το οποίο λειτουργούσε αδειάλειπτα από το 2012. Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι η δημιουργία του υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η χρεοκοπία της χώρας. Όμως καθώς από το 2016 αποκαταστάθηκε η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας, σταδιακά, έπαψε να είναι απαραίτητο για τους ευάλωτους συμπολίτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Αναστέλλεται προς το παρόν η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου
Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μετά το νόμο με τον οποίο οι ανασφάλιστοι μπορούν να γράφουν τα φάρμακά τους δωρεάν στα νοσοκομεία, ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει στις δημόσιες δομές υγείας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κίνηση του κοινωνικού ιατρείου & φαρμακείου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μας ιατρούς, φαρμακοποιούς, ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές και τα λοιπά μέλη μας και κυρίως όλους εσάς που με τις δωρεές σας σε φάρμακα μέσα και από το δίκτυο των φαρμακείων της Ξάνθης μας δίνατε την δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας .

Ευχαριστούμε πολύ και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης για την στέγαση μας και την συνεχή υποστήριξη του. Να είσαστε σίγουροι ότι θα είμαστε και πάλι δίπλα σας όποτε οι συνθήκες το απαιτήσουν. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια