Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ξάνθη εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ:

Αναλυτικά:

Τριήμερη επίσκεψη στο νομό Ξάνθης, πραγματοποίησε ο βουλευτής, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Ακολούθησε πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με θεσμικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς  και επισκέψεις  σε υποδομές και υπηρεσίες .

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Συντονιστή της ΝΕ Γιώργοα Χατζηθεοδώρου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους Δημάρχους του Νομού Ξάνθης κ. Τσέπελη και Τοπείρου, κ. Μίχογλου καθώς και με τους δημάρχους Μύκης, κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και Αβδήρων, κ. Τσιτιρίδη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα αποτελέσματα της διετούς αδράνειας, στη σύνδεση με τη Βουλγαρία διαπιστώθηκαν κατά την επίσκεψή του,  σταέργα κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας οδού, που θα συνδέει την Ξάνθη με τη Βουλγαρία. Αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες κατασκευής προχωράνε  στο τμήμα «Δημάριο – ελληνοβουλγαρικά σύνορα», το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστέρησε στη δρομολόγηση υλοποίησης του μεσαίου τμήματος του έργου, του «Μελίβοια – Δημάριο», το οποίο αν και είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ το 2019, δημοπρατήθηκε στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και η προκήρυξη βγήκε πριν από 10 ημέρες.

Αντιληπτή, πλέον από όλους είναι η κωλυσιεργία της Ν.Δ. στην προώθηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας , καθώς και οι ευθύνες της για τη διακοπή των επιβατικών δρομολογίων του τρένου μεταξύ Δράμας και Αλεξανδρούπολης.  Τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στερούν από το νομό μας και τη σιδηροδρομική σύνδεση και την άμεση σύνδεση με τα Βαλκάνια.

Η βίαιη εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, επιταχύνεται από τις ελλιπείς πολιτικές στήριξης εν μέσω πανδημίας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Στέλιο Μωραΐτη και μέλη του ΔΣ του Επιμελητήριου Ξάνθης επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων που οδηγούνται σε λουκέτο, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην τοπική οικονομία και στις θέσεις εργασίας.  

Παράλληλα, ακροάστηκε το σφυγμό της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας με άμεση επικοινωνία με ανθρώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και πολίτες, σε βόλτα στην πόλη.

Στον απόηχο των καταστροφικότερων πυρκαγιών που έπληξαν την πατρίδα μας,  επισκέφτηκε την πυροσβεστική υπηρεσία, όπου συνομίλησε με τον πύραρχο κ. Αραμπατζή, για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, τη στελέχωση της υπηρεσίας και την ανάγκη ίδρυσης πυροσβεστικού κλιμακίου, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Το πυκνό  πρόγραμμα της επίσκεψης του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκου Παππά,  ολοκληρώθηκε με την πρώτη μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τις υποδομές και τις μεταφορές από κοινού με τον Κώστα Κατσιμίγα, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την ΑΜ-Θ.

Η επίσκεψη του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκου  Παππά στον τόπο μας εγκαινιάζει την έναρξη της άμεσης επικοινωνίας και επαφής κεντρικών στελεχών του κόμματός μας με την τοπική κοινωνία.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, όπως η διασυνοριακότητα, μπορεί να  μετατρέψει την περιοχή της Θράκης από ακριτική σε κρίσιμη  και σε πύλη εισόδου από τα Βαλκάνια. Η μοίρα του φτωχού συγγενή των λοιπών περιφερειών την οποία διαμόρφωσαν  μέσα στις δεκαετίες, οι πολιτικές του πάλαι ποτέ δικομματισμού, δεν μας αξίζει. Η προκοπή για την κοινωνική πλειοψηφία του τόπου και όχι για τους λίγους, είναι δέσμευση του   ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.