Στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, στην Πανεπιστημιούπολη και και στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη , που επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα της, και ο πρώην Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με την ανακοίνωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα δύο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν την αγωνία αλλά και τη διαμαρτυρία τους για το μέλλον της Αρχιτεκτονικής και των υπολοίπων σχολών . Παράλληλα συνάντησαν πρωτοετείς φοιτητές και τους γονείς τους που έφτασαν στην πόλη.

Λίγο μετά τις επισκέψεις, με ανάρτησή της, η Δώρα Αυγέρη σημειώνει:

Η Θράκη δεν ανέχεται τις μπάρες που ορθώνει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο η Κεραμέως!
Κλειστές οι πόρτες στο Πολυτεχνείο, «STOP» και μπάρα στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ξάνθης.

Σαν το «απαγορεύεται» της Κεραμέως στα δημόσια πανεπιστήμια, με την ειδική βάση εισαγωγής και τους «0» εισακτέους στην Αρχιτεκτονική Σχολή.

Η ίδρυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πολυτεχνείου στην Ξάνθη, αποτέλεσαν μεγάλη τομή. Η ανάπτυξή τους συντονίστηκε με την ανάπτυξη της περιοχής, την ανάγκη της να γκρεμίσει τις μπάρες, να επενδύσει στην πολυχρωμία της, την πνευματική και πολιτιστική παράδοσή της.

Όσοι υπηρέτησαν τη στρατιωτική θητεία τους στην Ξάνθη, όσοι πέρασαν από τα φοιτητικά στέκια της, όσοι την έζησαν πριν από την Μεταπολίτευση, έχουν γνώση. Και αγάπη για την περιοχή, όπως φυσικά και οι μόνιμοι κάτοικοί της.

Γνώση και αγάπη για την περιοχή που προφανώς δεν διαθέτει το καθεστώς Μητσοτάκη-Κεραμέως.

Με την ειδική βάση εισαγωγής και την υποβάθμιση του ΔΠΘ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Κεραμεως δεν ορθώνουν μόνον απαγορευτικές μπάρες στα νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Επαναφέρουν τις μπάρες της εσωστρέφειας και της απομόνωσης μιας σημαντικής, ευαίσθητης και πληγωμένης περιοχής.

Μαζί με το σύντροφο, πρώην βουλευτή Ξάνθης και υπουργό, Στάθη Γιαννακίδη, μοιραστήκαμε την χαρά και την αγωνία των πρωτοετών φοιτητών και των γονιών τους.

Και τους μεταφέραμε το μήνυμα ότι αξίζει και ο κόπος που καταβάλανε και οι θυσίες που θα κάνουν για να σπουδάσουν και να πάρουν το πτυχίο. Αυτό το πτυχίο που θα είναι τα φτερά στα όνειρά τους, αυτά που δεν μπορεί να τους τα στερήσει ο Μητσοτάκης. Όσο κι αν έχει λυσσάξει!

Γιατί πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ μια πολύ κακή ανάμνηση…