Με μια ανάρτηση, σε σαρκαστικό ύφος, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, σχολίασε τη δημοπράτηση των δύο επόμενων τμημάτων του Κάθετου Άξονα – Ξάνθης – Eλληνοβουλγαρικών συνόρων.

Όπως είναι γνωστό, την Άνοιξη 2019 είχε υπογράψει την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των σχετικών πόρων προκειμένου να δεσμευτούν για τη χρηματοδότηση των επόμενων τμημάτων, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους είχε επανέλθει στο προσκήνιο μετά τις δημοσιες αναφορές παραγόντων της ΝΔ για την ύπαρξη ή μη των πόρων.

Μετά την είδηση της δημοπράτησης των δύο τμημάτων, ο Σ. Γιαννακίδης σχολίασε:

“Τελικά έψαξαν καλύτερα στα συρτάρια και βρήκαν τους πόρους που είχαμε δεσμεύσει για τον κάθετο άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων της Εγνατίας, αλλά τον Οκτώβριο 2019 υποστήριζαν, ότι δεν υπάρχουν. Έστω και με 2 χρόνια καθυστέρηση, είναι θετικό, ότι προχωρά το έργο και δημοπρατείται και επίσης θετικό, ότι δεν εμφανίστηκε κάποιος να πανηγυρίσει για την κυβέρνηση ΝΔ. Υπενθυμίζουμε, ότι αν ψάξουν καλύτερα, θα βρουν και την αντίστοιχη δέσμευση των πόρων για την μελέτη της Παράκαμψης Ξάνθης του Κάθετου Άξονα, πριν είναι αργά.”