To enikos.gr καθημερινά, μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό παρουσιάζει την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με την ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.

Όσον αφορά στη Θράκη, στην Ξάνθη το Σάββατο εντοπίστηκαν 14 κρούσματα και διαμορφώνεται ξανά ήπια ανοδική τάση, η οποία αν συνεχίζει έτσι θα ξεπεράσει το όριο ανησυχίας στις αμέσως επόμενες ημέρες. Αντίστοιχα και στη Ροδόπη όπου την ίδια μέρα εντοπίστηκαν 9 νέα κρούσματα.

Στον Έβρο εντοπίσθηκαν 45 κρούσματα  η περιοχή πέρασε εδώ και μέρες τα όρια χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας και ανησυχεί η αύξηση των τελευταίων ημερών που υποδηλώνει συρροή, οι οποίες στις μικρές πόλεις έχουν φανεί ικανές να ξεκινήσουν σημαντικές αλυσίδες μετάδοσης, οι οποίες διαμορφώνουν ανοδικά κύματα.

Ξάνθη:

Ροδόπη:

Εβρος:

Στοιχεία από το enikos.gr