Την αντίδραση του πολύ γνωστού Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Βασίλη Τσαουσίδη, προκάλεσε ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο facebook.

Ανακοινοποιώντας μια ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικρίνει την κυβέρνηση για μια φωτιά στιον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, που προφανώς είναι είτε ψευδής, είτε περυσινή, αναφέρει: Προς ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Σοβαρευτείτε.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, συχνά έχει επικρίνει ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε μια σειρά από ζητήματα όπως η πανδημία, μεταχειριζόμενος επιστημονικά δεδομένα ή άλλα τεκμήρια. Τόσο σε αναρτήσεις του όσο και σε συνεντεύξεις ή αρθρογραφία του σε αθηναϊκά μέσα, όπου άλλωστε αναδείχτηκαν ειδήσεις πανελλήνιας ακτινοβολίας. Όμως, το γεγονός της αναπαραγωγής τέτοιων αναρτήσεων, με αποκορύφωμα αυτής για τις Μυκήνες, φαίνεται ότι δεν πέρασε απαρατήρητη και εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του.

Γεγονός είναι ότι στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση έχει δώσει αρκετές λαβές για την άσκηση οξείας κριτικής στην αντιπολίτευση, ως εκ τούτου, η κριτική για ένα ανύπαρκτο ή τουλάχιστον περυσινό γεγονός, κινείται στη σφαίρα των fake news . Μάλιστα, η “κόντρα” αυτή έρχεται στο προσκήνιο σε μια συγκυρία κατά την οποία, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,  απέσπασε την επιδοκιμασία ευρύτερων δυνάμεων για την μετριοπαθή της στάση στη διάρκεια της τραγωδίας των πυρκαγιών και την τεκμηριωμένη κριτική της.