Ο Δήμος Ξάνθης με αίτημα που υπέβαλλε τον Μάρτιο του 2021,  εξασφάλισε τελικά στις 29 Ιουλίου 2021  την υπερδέσμευση – κατανομή επιπλέον πόρων ύψους 4.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ,  ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ο Δήμος Ξάνθης:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης με σχετική επιστολή που κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστεί θερμά τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για την ουσιαστική συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο Ξάνθης και τη θετική ανταπόκρισή του στο συγκεκριμένο αίτημα.

Η τεκμηρίωση του αιτήματος και η θετική τελικά έκβασή του,  βασίστηκε στους υψηλούς δείκτες   ανεργίας στην αγορά εργασίας, που καταγράφονται στην Π.Ε. Ξάνθης, οι οποίοι επιδεινώθηκαν, λόγω  της συνεχιζόμενης πανδημίας που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή μας.

Ο Δήμος Ξάνθης, και η Δημοτική Αρχή, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και  κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών εργάζεται με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα,  προκειμένου οι δράσεις και οι ενέργειές του να μπορούν να μεγιστοποιούν την ανταπόκριση στις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες κοινωνικές ανάγκες  και προσδοκίες των πολιτών.