Μια ακόμη διάκριση  σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό ήρθε για τον Γιάννη Καραγεωργίου., μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, μετά το περυσινό χάλκινο μετάλλιο.

O Δήμαρχος Ξάνθης σε μήνυμά του αναφέρει:
Συγχαίρουμε θερμά και εκφράζουμε, κατά απόλυτο τρόπο, τις ευχαριστίες μας στον Ξανθιώτη Ιωάννη Καραγεωργίου που κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Χημείας 2021 στο Τόκυο, πηγαίνοντας την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα, μέσα στο γενικότερο κλίμα των επιτυχιών, των Ελλήνων αθλητών στην Ιαπωνία.
Η 53η Ολυμπιάδα Χημείας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν δια ζώσης στο Τόκιο.
Ο δικός μας Ιωάννης Καραγεωργίου, που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Χημείας, κάνοντας τη διαφορά και φέρνοντας το Αργυρό Μετάλλιο στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση, σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.
Θερμά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Καραγεωργίου που με τη λειτουργία του, δείχνει στην Ξάνθη, με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι το επιστημονικό μέλλον της χώρας, είναι λαμπρό.
 Συγχαρητήρια σε όλη την Ολυμπιακή Ομάδα 2021 (Ι. Καραγεωργίου, Β. Παπασταμόπουλο, Α. Φειδάκη, Δ. Στυλιανάκη), στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στους μέντορες, σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά, για να έχουμε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Το ταλέντο, η μεθοδική δουλειά, η πίστη για το αύριο, η διαρκής εκπαίδευση, με την έμπνευση που προσφέρουν χαρισματικοί καθηγητές, δίνουν το παράδειγμα του αγώνα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και της τελικής νίκης, που όσο κι αν αργεί, κάποτε έρχεται.
Υποκλινόμαστε, με σεβασμό στους νέους μας, που εργάζονται σκληρά και αποτελούν το αύριο της Ξάνθης, της Ελλάδας.
Είμαστε εδώ, δίπλα στους νέους μας, για να βγουν μπροστά και να πάρουν τη σκυτάλη, έχοντας την απόλυτη σιγουριά ότι θα καταφέρουν στο μέλλον, περισσότερα από όσα εμείς καταφέραμε.
Ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών
Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών αναφέρεται στη διάκριση και τη συνολική παρουσία των ελλήνων μαθητών στην Ολυμπιάδα Χημείας:
“Στο κλίμα των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο και των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών ήρθε να προστεθεί μια ακόμη ελληνική ολυμπιακή επιτυχία, αυτή τη φορά από την 53η Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν επίσης στο Τόκιο. (https://www.icho2021.org/).

Οι νέοι μαθητές που διακρίνονται στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας και εν τέλει συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Χημείας κάθε χρόνο, μας είχαν συνηθίσει σε μετάλλια όμως φέτος οι μαθητές, το λαμπρό επιστημονικό μέλλον της χώρας, πήγαν την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα. Ο Ξανθιώτης μαθητής Ιωάννης Καραγεωργίου κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Από το 2017 και μετά η ΕΕΧ κατακτά συνεχόμενα χάλκινα μετάλλια αλλά φέτος κατακτήθηκε και το αργυρό. Επίσης ο μαθητής Αθανάσιος Φειδάκης πήρε εύφημο μνεία.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν, Ιωάννη Καραγεωργίου, Βασίλειο Παπασταμόπουλο, Αθανάσιο Φειδάκη και Δημήτριο Στυλιανάκη. Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους μέντορες Νίκο Ψαρουδάκη και Γιώργο Μελιδωνέα και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια, στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και ειδικότερα τους Καθηγητές, Παναγιώτη Κυρίτση, Αθανάσιο Χρυσανθόπουλο, Κωνσταντίνο Μεθενίτη, Ανδρέα Μορέ, Θωμά Μαυρομούστακο, Βίκυ Μαγκριώτη, Ερμόλαο Ιατρού καθώς επίσης και τον Αλέξανδρο Τερζόπουλο. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλη την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή του ΠΜΔΧ που πέτυχε μία άψογη διοργάνωση. Παράλληλα, συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Χημείας δείχνοντας την αγάπη τους για την επιστήμη της Χημείας. Τους καλούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο. Είμαστε υπερήφανοι για τους νέους μαθητές μας. Το ταλέντο και η μεθοδική δουλειά τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα. Το μέλλον τους ανήκει.

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας ως προς το έργο όλων και ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες.