Κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 3 καταγράφεται στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας για την Ξάνθη την Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις Έβρος και Καβάλα βρίσκονται σε επίπεδο 4.

Μετά την έκδοση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς σε ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης, παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως, ενδεικτικά, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες Πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι συνδημότες μας μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityofxanthi.gr ή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr