Κριτική για την ανακοίνωση της αύξησης, 2%, στους μισθούς που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ασκεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Μετά από δύο χρόνια, με μηδενική αύξηση στον κατώτατο μισθό –παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ- , μετά από μια σειρά νομοθετικών διατάξεων,  που περιόρισαν ασφυκτικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μετά από τον νόμο Χατζηδάκη, που πλήττει ευθέως κάθε δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων και καθιερώνει την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, έρχεται τώρα, ο πρωθυπουργός, να ελεήσει τους “εξαρτημένους από τον μισθό” (κατά τη δική του ρήση), με αύξηση  0,52 ευρώ την ημέρα, όπως και του πατρός Μητσοτάκη 0+0=14%!

Ο εμπαιγμός  των εργαζομένων από την κυβέρνηση  συνεχίζεται. Δυστυχώς όμως για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του “δεν μπορείς να κοροϊδεύεις  όλους για πάντα”. Ο  κόσμος της εργασίας, που από την πρώτη στιγμή έγινε στόχος του αντεργατικού οδοστρωτήρα και της συνεχιζόμενης κοροϊδίας, από την πλευρά της κυβέρνησης,  θα δώσει την απάντησή του στην κυβέρνηση – εντολοδόχο του ΣΕΒ.

Θέση και δέσμευση του  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  είναι η στήριξη των εργαζομένων, των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 800 ευρώ, που αναλογεί στο 60%  του διάμεσου μισθού με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η κατάργηση της υπερεργασίας και η αμοιβή με προσαύξηση 40%  από την πρώτη ώρα εργασίας πέραν του οκτάωρου,  καθώς και η αύξηση κατά 20% του ωρομισθίου της μερικής απασχόλησης και βέβαια η κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων της ΝΔ.

Τώρα περιμένουμε τις εξηγήσεις του ΠΘ για το «πόθεν έσχες» του, αλλά και πώς  τα «κατάφερε»  στη ζωή του! Μάλλον οι αυξήσεις δεν ισχύουν για την ..συνομοταξία των νεοφιλελεύθερων γόνων.