Τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων στον Δήμο Ξάνθης, συνολικού ύψους 14.519.875,91€ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρει ο Δήμος Ξάνθης

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ξάνθης, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων, η αντικατάσταση δικτύων, η κατασκευή εξωτερικού δικτύου σε οικισμούς του Δήμου, η ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων

Συγκεκριμένα, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι:

Ένταξη του Έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ», αξίας 9.862.798,91€ το οποίο αφορά στα εξής υποέργα:

Έλεγχος Διαρροών Ύδρευσης στα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης – Καταμέτρηση Δεδομένων Κατανάλωσης στον Δήμο Ξάνθης

Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Οδών της Πόλης Ξάνθης

Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης Υδροδότησης των Οικισμών Πιλήμματος, Μ. Ευμοίρου και Γέρακα Δήμου Ξάνθης

Κατασκευή νέας Δεξαμενής προς αντικατάσταση της Δεξαμενής Παλαιού Υδραγωγείου στην περιοχή Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Ένταξη του Έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. ΞΑΝΘΗΣ», αξίας 4.657.077,00€

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πΠρόκειται για την αρχή μιας σειράς εγκρίσεων έργων για τον Δήμο Ξάνθης, όπως διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, στη συνάντηση, που είχαν την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του ’21 θα εγκριθούν και άλλα έργα για τον Δήμο Ξάνθης, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης χρηματοδοτήσεων όλων των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις πρώτες εντάξεις έργων στον Δήμο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό Σταύρο Πέτσα για τους εντατικούς ρυθμούς, με τους οποίους το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Συγχαίρω τον συνεργάτη μου και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης, Ιπποκράτη Καμαρίδη και το προσωπικό της Επιχείρησης για την εκπόνηση της εμπεριστατωμένης αυτής πρότασης.

Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί κυρίαρχο στόχο μας.

Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, με προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που οριοθετούν την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, την εξομάλυνση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας». καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.