Με τίτλο “Κλείνει νοσοκομεία ο Μητσοτάκης;” ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο της Ξάνθης φέρεται να είναι στα 60 Νοσοκομεία που σχεδιάζει να κλείσει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

Είναι γνωστό ότι για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η Υγεία του Λαού δεν είναι δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία, αλλά είδος προς εκμετάλλευση και υπεραξία, για το ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις οι περσινοί «ήρωες» του υγειονομικού συστήματος, σπρώχτηκαν στο περιθώριο και στην αφάνεια. Η αποστροφή του πρωθυπουργού για «ριζική αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη με αναθεώρηση του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων», αποσιωπήθηκε από τα ελεγχόμενα, πετσοταϊσμένα Μ.Μ.Ε. Πρόσφατο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας (που δεν διαψεύσθηκε από κυβερνητικά χείλη) επαναφέρει το ζήτημα για κλείσιμο 60 περίπου νοσοκομείων. Μεταξύ αυτών αναφέρεται και η Π.Ε. Ξάνθης.
Επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο το παλαιό σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά και το σχετικό σχέδιο που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα της ΝΔ, το διάστημα 2015-2019, με εποπτεύοντα τον αναπληρωτή, σήμερα, Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Τα «παπαγαλάκια» που διατυμπάνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει νοσοκομεία, γιατί ήταν μνημονιακή δέσμευση, διαψεύσθηκαν. Αντίθετα το ΕΣΥ έμεινε όρθιο και ενισχύθηκε.
Σήμερα οι ομοϊδεάτες του Σόιμπλε επανέρχονται δριμύτεροι. Πριν ακόμα τελειώσει η πανδημική κρίση (την οποία αντιμετώπισε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα το ΕΣΥ), απεργάζονται τη συνεχή υποβάθμιση και τελικά, διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μέρος των υγειονομικών υπηρεσιών (ως κερδοφόρων επιχειρήσεων) θέλουν να μεταβιβαστούν στους ιδιώτες με τις περίφημες συμπράξεις Δημόσιου- Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και συνεπακόλουθη μετακύληση του κόστους υγείας, στις τσέπες των πολιτών. Σε μια χώρα που ήδη βρίσκεται στους υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο στο νέο μεσοπρόθεσμο που ψήφισε στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία, για την περίοδο έως το 2025, όπου οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας, από 4,8 δις (που ήδη ήταν χαμηλά) θα κυμαίνονται ακόμη χαμηλότερα στα 4,4 – 4,5 δις ευρώ. Μετά από όλα αυτά τα εξαιρετικά δυσμενή για το λαό της Ξάνθης και το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία, καλούνται όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος, στην Π.Ε. Ξάνθης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης, ΝΟΔΕ – ΝΔ, διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης, να τοποθετηθούν δημοσίως ενώπιον του Λαού, που τους επιλέγει, τι θα πράξουν στην περίπτωση, που το Νεοφιλελεύθερο σχέδιο του μητσοτακικού επιτελικού κράτους τεθεί σε εφαρμογή, με το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ασφαλώς δεν μπορούν για πολύ καιρό ακόμη να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο!