Προσωρινή λύση με μετακινήσεις ιατρών και με τη συνδρομή του στρατιωτικού αναισθησιολόγου δόθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση του 3ου Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ με παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και ευαισθητοποίηση και του ΥΠΕάρχη και των διοικητών των περιφερειακών νοσοκομείων, οι ανάγκες του Νοσοκομείου Ξάνθης καλύφθηκαν προσωρινά μέσω μετακινήσεων ιατρών και με τη συνδρομή του στρατιωτικού αναισθησιολόγου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια που καλύπτει την Θράκη προκηρύχθηκαν 18 θέσεις αναισθησιολόγων και οι 15 κηρύχθηκαν άγονες, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ (αντί της προβλεπόμενης προσαύξησης) τον μήνα έως το τέλος του 2022 για τους αναισθησιολόγους του ΕΣΥ, που κατά βάση στελεχώνουν τις εντατικές μονάδες, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή, καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κομοτηνής.