Το ενδιαφέρον του κοινού της Ξάνθης για την σύνδεση με το φυσικό αέριο των οικιακών εγκαταστάσεων είναι αρκετά μεγάλο όπως δείχνει και η κίνηση σε διάφορες πρωτοβουλίων μηχανικών για την ενημέρωση των καταναλωτών στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, όμως φαίνεται να εκδηλώνεται και κριτική για το γεγονός ότι τα συνεργεία των εργολάβων (με ερωτηματικό αν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ ΔΕΔΔΑ και αναδόχου) που είχαν εμφανιστεί δύο μέρες πριν την τελετή των εγκαινίων από τον Πρωθυπουργό, κάλυψαν τα σημεία της εκσκαφής και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Όπως σχολιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα οι εργασίες περιορίστηκαν γύρω από το 7ο Δημοτικό και αμέσως μετά τα εγκαίνια τα συνεργεία αποχώρησαν από την πόλη και αναμένεται να επανέλθουν σε μερικούς μήνες.

Ειρωνική ανάρτηση Γιαννακίδη

Όπως ήταν λογικό, το ζήτημα σχολίασε και ο πρώην Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος είχε επισημάνει την ημέρα των εγκαινίων ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να αποδειχθεί ότι τα συνεργεία εμφανίστηκαν μόνο για να γίνει η τελετή των εγκαινίων από τον Κ. Μητσοτάκη. Σε ειρωνική του ανάρτηση το Σ. Γιαννακίδης σημειώνει:

“Εξαφάνιση Εργολάβου ΔΕΔΑ. Την τελευταία φορά που τον είδαν στην Ξάνθη, έσκαβε 100 μέτρα για να γίνει η φιέστα των εγκαινίων του φυσικού αερίου από τον Πρωθυπουργό. Έκτοτε αγνοείται…”

Ενώ στην ανάρτησή του παραθέτει το δημοσίευμα της εφ. Εμπρός γύρω από το ζήτημα: