Μετά από το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από τις συγκεντρώσεις των “αντιεμβολιαστών” σε διάφορες πόλεις και τις εικόνες που καταγράφηκαν και σχολιάστηκαν ιδιαίτερα, το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Τσελεπή, με ανάρτησή της, επιχειρεί να προσεγγίσει πιο νηφάλια το ζήτημα. Ουσιαστικά, επιχειρεί να εξηγήσει υπόβαθρο και τα ερεθίσματα που οδηγούν μια μερίδα της κοινωνίας αντιδρά με αυτό τον ακραίο τρόπο  και να εισπράτει τη γενική κατακραυγή.

Αναλυτικά:

Αυτοί εδώ οι άνθρωποι δεν είναι ο εχθρός. Δεν είναι οι «ψέκες». Δεν είναι οι «αρνητές». Δεν είναι οι «Μακονομάχοι». Δεν είναι οι «ακροδεξιοί».

Είναι ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Είναι τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της έλλειψης ίσων ευκαιριών. Είναι το αποτέλεσμα και ο στόχος της μη ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία. Είναι το αποτέλεσμα και ο σκοπός του διαίρει και βασίλευε. Είναι ο φόβος. Ο λόγος που καλλιεργείται ο φόβος. Ο φόβος προς το ξένο, το διαφορετικό, τον θεό, τα εμβόλια, την επιστήμη. Γιατί ο φόβος φανατίζει και καταργεί τη λογική, τα επιχειρήματα, την επιστήμη, τη δικαιοσύνη. Ο φόβος ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις και εξυπηρετεί συμφέροντα.

– Θα πας στην κόλαση.
– Θα μας πάρουν την Μακεδονία.
– Θα μας εξισλαμίσουν.
– Θα έρθουν οι ξένοι και θα μας πάρουν τις δουλειές.
– Θα αφανιστεί το έθνος.
– Θα μας βάλουν τσιπάκι.
Ο φόβος όμως καλλιεργείται και με τα:
– Θα φας πρόστιμο 300€ αν δεν στείλεις μήνυμα.
– Θα πεθάνουμε όλοι.

– Θα απολυθούν οι ανεμβολιαστοι.

Ο μόνος τρόπος να πάρουν την εξουσια αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα και ορθό λόγο είναι να χρησιμοποιήσουν αυτούς που δεν είχαν το προνόμιο της μόρφωσης, του ελεύθερου χρόνου για συζήτηση, αμφισβήτηση, περισυλλογή, της ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία, στη γνώση, στην παιδεία. Να δημιουργήσουν ικανή μάζα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να την χρησιμοποιούν όπως τους συμφέρει και να την χειραγωγούν με την απειλή ενός φανταστικού εχθρού.

Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Κανένας και καμία δεν πρέπει να φοβάται. Η λύση είναι η ενημέρωση, η συζήτηση, η γνώση, η ανταλλαγή απόψεων, η ενσυναίσθηση, η αγάπη, η παράθεση πραγματικών δεδομένων και στατιστικών.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν δικαιολογείται ούτε με την πρόφαση του κοινού καλού