Μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία είχε ο  πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας εξασφαλίζοντας την προβολή ενός πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ .

Την Πέμπτη, στις 15 Ιουλίου, στις 21:00 , στα πλαίσια των θερινών προβολών που διοργανώνονται στην αυλή του ο ΠΑΣ Αντίκας, θα προβάλει την καινούρια ταινία- ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Παρόντες». Η ταινία πριν ένα μήνα τιμήθηκε με το βραβείο “Ορφέας” Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival.

Η ταινία εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας.

Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων. Ο Αυγερόπουλος, παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

“Ευχαριστούμε θερμά τον ίδιο τον Γιώργο Αυγεροπουλο αλλά και την iMEdD για τη δωρεάν παραχώρηση της ταινίας!” αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου.