Ο Ορφέας Ξάνθης, για πρώτη φορά στα 118 χρόνια thw ιστορίας του κέρδισε την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία, τη Super League 2, επικρατώντας στον “Τελικό” των μπαράζ ανόδου του Βορείου ομίλου, με 1-0 του Αχέροντα Καναλακίου στο γήπεδο του ΑΟΞ, το απόγευμα της Κυριακής.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πραγματοποίησε άλλη μια παλικαρίσια, ψυχωμένη εμφάνιση και έφτασε σε αυτή την τεράστια και ιστορική νίκη χάρη στο γκολ του Αλέξη Μελισσόπουλου με κοντινή προβολή μετά από φάουλ του Κατρανίτσα στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 7′ με το φάουλ του Βέρμπη, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργούσης, ενώ ο Ορφέας απάντησε στις ευκαιρίες στο 25′ με το φάουλ του Τορομανίδη που δεν βρήκε στόχο. Στο 28′ από το φάουλ του Κατρανίτσα, ο Αλέξης Μελισσόπουλος σκόραρε από κοντά το χρυσό γκολ για τον Ορφέα.

Στο 48′ το φάουλ του Βέρμπη πέρασε μόλις άουτ, ενώ για το υπόλοιπο του ματς δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο τέλος του ματς, παρά τα 9 (!) λεπτά καθυστερήσεων που παίχτηκαν, ο Ορφέας άντεξε και κέρδισε την άνοδο!

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Φώτης Πολυχρόνης απο την ΕΠΣ Πιερίας. Βοηθοί του ήταν  Κωνσταντίνος Βρούζος(Πιερίας) και ο Νικόλαος Τοροσιάδης(Μακεδονίας).

 

 

Τέλος ο Orfeas Xanthis στην Super League 2!!!

Δημοσιεύτηκε από SportsAddict.gr στις Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Γεωργούσης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Μελισσόπουλος Αλ., Μελισσόπουλος Ν., Τορομανίδης, Βουλγαρίδης

ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ(Βαγγέλης Τζιάρας): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Τάτσης, Φράγκος, Βασιλάκης, Μανιώτης, Γεωργάκης, Πότσης, Βέρμπης, Ντόκος, Ζδραβός

Περισσότερα στο sportsaddict.gr