Το βιβλιο του με τίτλο Δημοσιογραφικές Ιστορίες (…όπως τις έζησα) παρουσίασε στη γενέτειρά του Ξάνθη πριν λίγες μέρες, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ζωγράφος με καριέρα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση που έγινε στον Κήπο μίλησαν ο οδοντίατρος Ηλίας Βασιλούδης και οι δημοσιογράφοι Αντώνης Παπαγιαννίδης και Αριστείδης Ζευγίτης.

Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις “μεταμεσονύχτιες εκδόσεις” και προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία ενός δημοσιογράφου, που είδε και έμαθε πολλά στη διαδρομή του.

Τα στιγμιότυπα που ανασύρει από δεκαετίες δημοσιογραφικής δουλειάς ο Γιάννης Ζωγράφος, σε ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, στο μετερίζι του ανταποκριτή και εν συνεχεία στον μαγικό κήπο των Βρυξελλών – επαληθεύοντας τη θυμοσοφία ότι η δημοσιογραφία οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως – φωτίζουν ιδιαίτερες πλευρές της μηντιακής πραγματικότητας.
Ο αναγνώστης θα βρει:

  • Πώς η Μελίνα χειριζόταν «άτεχνες» δημοσιογραφικές ερωτήσεις στις συνεντεύξεις της
  • Πώς ένας Έλληνας δημοσιογράφος αντιμετωπίζεται από την RTBF – την Βελγική τηλεόραση
  • Πώς Έλληνες «επιχειρηματίες» βρίσκονταν ακόμη και στο Kirkenes, στα σύνορα της Νορβηγίας με την (τότε) Σοβιετική Ένωση
  • Πώς εκτιμάται η ελευθερία του λόγου στην Τουρκία – ιδίως όταν αφορά τους Κούρδους – και πώς αποφεύγεται ένα λιντσάρισμα