Με μια ανάρτησή του ο πρώην Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, με αφορμή την ανακοίνωση για την επιπλέον χρηματοδότηση 3,6 εκατ. ευρώ για το Leader, υπενθυμίζει ότι το 2016 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρει τη λύση για να επανέλθει η Ξάνθη στο πρόγραμμα Leader μέσω της Ροδοπης και ενώ για 5 χρόνια είχε στερηθεί πολύτιμους πόρους εξαιτίας της χρεοκοπίας και του “λουκέτου” στην Αναπτυξιακή Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Προσφάτως ανακοινώθηκε επιπλέον χρηματοδότηση 3.608.713€ για το τοπικό πρόγραμμα LEADER Π.Ε Ροδόπης-Ξάνθης, στα πλαίσια του οποίου έχουν γίνει προκηρύξεις 5.800.000€ για δημόσια και ιδιωτικά έργα. Με την διασφάλιση επιπλέον κονδυλίων, ο τελικός προϋπολογισμός των επενδύσεων διαμορφώνεται σε 16.300.000€ για την εκτέλεση συνολικά 124 έργων, 89 ιδιωτικών και 35 δημόσιων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η Π.Ε Ξάνθης τα προηγούμενα χρόνια στερήθηκε πολύτιμους πόρους και κονδύλια καθώς η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης ΟΤΑ Α.Ε. δεν κατάφερε να ενταχθεί στην 4η προγραμματική περίοδο του LEADER και τελικά οδηγήθηκε το 2011 σε λουκέτο, αποτελώντας ακόμη μια μαύρη σελίδα για τον τόπο μας.

Το 2016, προκειμένου η Π.Ε Ξάνθης να μην αποκλειστεί εκ νέου από πολύτιμους για την περιοχή πόρους, μετά από συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του τότε Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και των Δήμαρχων Ξάνθης και Μύκης, επελέγη η λύση της υποβολής φακέλου στο νέο Leader μέσω της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

 

Σήμερα η Π.Ε Ξάνθης, μετά από τις τότε απαιτούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο, που στηρίζει την οικονομία και την επιχειρηματικότητα της περιοχής.”