Σοκ προκαλεί στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο πρόωρος χαμός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ Γιώργου Μαρινάκη , οποίος προδόθηκε από την καρδιά του σε ηλικία 62 ετών

Ο Μαρινάκης υπήρξε βασικός και αναντικατάστατος παίκτης του ΑΟΞ τη δεκαετία του΄80, μια σημαντική μορφή της ιστορίας του, με πολυετή προσφορά. Ο παίκτης με το νούμερο 8 στην πλάτη, ήταν από τους πλέον μαχητικούς  και αγαπημένους της ξανθιώτικης εξέδρας αλλά αποτέλεσε και έναν από τους στυλοβάτες στις δύο ανόδους της ομάδας μέχρι τη μεγάλη κατηγορία, εκφράζοντας την συνέχεια ανάμεσα σε δύο γενιές ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην ομάδα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Μαρινάκης, εκ των αρχηγών της ομάδας, έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το πρώτο γκολ του ΑΟΞ στη Α Εθνική, το 1989 στο στάδιο Αλκαζάρ, με εντυπωσιακή ενέργεια και αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1992.

Είχε ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τη Θράκη Συδινής από όπου είχε μεταγραφεί στον ΑΟΞ, είχε αποχωρήσει τη σεζόν 1992-93 ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κομοτηνή και δραστηριοποιήθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής.