Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έκρηξη κρουσμάτων αλλά όχι στην ΑΜΘ. Μόνο για καθήμενους οι χώροι εστίασης

Έκρηξη κρουσμάτων αλλά όχι στην ΑΜΘ. Μόνο για καθήμενους οι χώροι εστίασης

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (06/07) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1.797, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 168 και οι νέοι θάνατοι 8.

Στην ΑΜΘ δεν παρατηρείται αντίστοιχη έκρηξη (10 κρούσματα)  ενώ η Ξάνθη δεν έχει κανένα νέο κρούσμα.

Αναλυτικά:

Δράμα: 2
Έβρος: 3
Καβάλα: 3
Ροδόπη: 2

Χαρδαλιάς: Μόνο για καθήμενους οι χώροι εστίασης

Aπό την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 1797, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε επίσης.

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

«Η Μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη», τόνισε αρχικώς ο Ν. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Βλέπουμε αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης».

Σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού.