Την αντίδραση του πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, προκάλεσαν οι αναφορές του Πρωθυπουργού την Πέμπτη κατά την τελετή έναρξης των εργασιών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις της ΑΜΘ.

Σε ανάρτησή του σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να οικειοποιηθεί ένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σημειώνει ο Στάθης Γιαννακίδης:

“Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός φρόντισε να οικειοποιηθεί ένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη “φιέστα” που στήθηκε στην Ξάνθη, για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια, μίλησε για “δέσμευσή που κάνει πράξη”.

Ας του θυμίσουμε λοιπόν ότι το έργο σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης εξασφάλισε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ καθυστέρησε επί δύο χρόνια και κόντεψε να τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό.
Να του θυμίσουμε επίσης ότι η ΔΕΔΑ, μπροστά στο λογότυπο της οποίας μιλούσε, και η οποία υλοποιεί το έργο με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ιδρύθηκε το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς με αυτό το αντικείμενο. Αυτή και αν είναι απόδειξη !
Επειδή όμως τα δημόσια έργα δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις αλλά στους πολίτες, ας φροντίσει τουλάχιστον η κυβέρνηση της ΝΔ να μην καθυστερήσει περαιτέρω και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Σε πραγματική κλίμακα, όμως, και όχι σκάβοντας 100 μέτρα για να γίνει η φιέστα των εγκαινίων…”

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Μην τον είδατε τον Πρωθυπουργό στην Ξάνθη

ΑΕπικριτική ανακοίνωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας διήρκεσε 1,5 ώρα και αφορούσε σε μεμονωμένα σημεία, όπως το  Xanthi Tech Lab  του μορφωτικό τμήματος της Αμερικανικής πρεσβείας  και  στο 7ο Γυμνάσιο, σημείο σύνδεσης του Φυσικού Αερίου στην Ξάνθη.

Η απαξίωση του τόπου μας από την κυβέρνηση της ΝΔ, επισφραγίστηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Η Ξάνθη για το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι χρήσιμη μόνο ως πεδίο άσκησης επικοινωνιακής πολιτικής, μόνο για πελατειασμούς με «ντόπιους παράγοντες» και για υποστήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων. Ένα ιλουστρασιόν σκηνικό, για να κάνει τη φωτογράφιση ο κ. Μητσοτάκης ήταν η Ξάνθη, μια φιέστα μιάμισης ώρας, μακριά από  την πραγματική ζωή, τον λαό της Ξάνθης και τις αδυσώπητες ανάγκες του. 

Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, στη μιάμιση ώρα που αφιερώσατε στην Ξάνθη: 

  • σας ενημέρωσαν οι ντόπιοι «συνεργάτες» σας, ότι ο τόπος μας είναι  από τους φτωχότερους της Ευρώπης; 
  • Σας ενημέρωσαν οι ντόπιοι «συνεργάτες» σας,  ότι η ανεργία χτυπάει ρεκόρ;
  •  Σας ενημέρωσαν οι ντόπιοι «συνεργάτες» σας, ότι η ντόπια μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε απελπισία, από την πανδημία και την κρίση που ενέτειναν  και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σας;  
  • Σας είπαν, αλήθεια, ότι κινδυνεύουμε μελλοντικά  να πεθαίνουμε χωρίς τις υπηρεσίες του  Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και του στρατιωτικού, τα οποία υπονομεύετε, για να τα υποβιβάσετε σε Κέντρο Υγείας και περιφερειακό ιατρείο, αντίστοιχα; 

Προφανώς, δε θα σας τα είπαν οι ντόπιοι συνεργάτες σας, οι οποίοι λειτουργούν, με την νεοφιλελεύθερη λογική σας, ενάντια στο καλό του ξανθιώτικου λαού. 

Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι, το ποια είναι η δική σας απάντηση σε όλα αυτά τα προβλήματα. Ποια είναι η συμπεριφορά σας κ. Μητσοτάκη απέναντι στον Ξανθιώτικο λαό; Τι λύσεις έχετε σκοπό να δώσετε στα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, πέρα από τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ολιγόλεπτες επισκέψεις, όπου συναντάτε μόνο τους στενούς σας τοπικούς «συνεργάτες»; 

Αλήθεια γιατί φοβάστε να μιλήσετε με τους Ξανθιώτες; Γιατί φοβάστε να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους μιλήσετε; Γιατί φοβηθήκατε να συναντήσετε τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που ήρθαν από την Καβάλα, για να σας συναντήσουν; 

Για μία ακόμη φορά «μετρηθήκατε» και βρεθήκατε λειψός. Όμως όλη αυτή η κακόγουστη κι επικίνδυνη, για τον τόπο μας και την χώρα, παράσταση έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ πιο κοντινή από ότι ελπίζετε, τόσο εσείς όσο και οι «συνεργάτες» σας στην Ξάνθη. 

Γιατί τον λαό μπορείς κύριε Μητσοτάκη να τον κοροϊδέψεις μία φορά αλλά θα το θυμάται για πάντα!

Παρεμπιπτόντως, καλώς προχώρησε το έργο του φυσικού αερίου και στην πόλη μας αλλά για την ιστορία, και μόνον,   η επέκταση του δικτύου στις 6 πρωτεύουσες της Θράκης, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιούνταν ήδη από τη ΔΕΔΔΑ και βρισκόταν σε φάση δημοπράτησης από τον Μάρτη του 2019.

Καλό σας,  ΣΚ… και κατανοούμε τη βιασύνη σας!