Σοβαρές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα φαίνεται ότι πυροδοτεί η ανακοίνωση της κοινής καθόδου των 4 συνδυασμών της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης στις επόμενες εκλογές.

Μετά την παραίτηση Γκαγκαλίδη, καταγράφεται η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη συμβούλου της παράταξης Δημαρχόπουλου, του τρίτου κατά σειρά, Στέλιου Γουναρίδη. Με ανακοίνωσή του ο σύμβουλος της παράταξης Δημαρχόπουλου, Στέλιος Γουναρίδης δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του:

“Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης , με την δημοτική παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ». Με την παρούσα δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από την άνω δημοτική παράταξη , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 , όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 73 του Νόμου 4555/2018.

Επισημαίνω ότι θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος , επιθυμώντας να στηρίξω το έργο της δημοτικής αρχής, πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου , το συμφέρον των συνδημοτών μου και με μοναδικό κίνητρο την επιθυμία προσφοράς.”

Υπέρ της κοινής καθόδου ο Β. Παπαδόπουλος

Παράλληλα, ο εκλεγμένος και παραιτηθείς από την παράταξη Παπαχρόνη Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, προτίθεται να επανέλθει στα δημοτικά πράγματα και να είναι υποψήφιος με τη νέα παράταξη που θα δημιουργήσουν οι 4 συνδυασμοί. Σε δήλωσή του αναφέρει:

“Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους αρχηγούς των τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων “Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ”, “Αγάπη για την Ξάνθη μας”, “Πολίτες για την Ξάνθη” και “Νέα Ξάνθη” για την ενωτική τους πρωτοβουλία και θα είμαι, πρώτα ο Θεός, μαζί τους σε κάθε προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τούτη την ευκαιρία να πάμε από το “εγώ” στο “εμείς” και να εργαστούμε για το ένα, μεγάλο, κοινό καλό, που θα εξασφαλίσει προοπτική στα παιδιά μας και όχι να αναλωνόμαστε να εξυπηρετήσουμε τα πολλά, μικρά, ατομικά καλά που φέρνουν διχόνοια και μιζέρια.
Εύχομαι η προσπάθεια αυτή να τύχει της ελάχιστης δυνατής επίδρασης κάθε ατομικού, συντεχνιακού ή κομματικού συμφέροντος και παράλληλα της μέγιστης δυνατής συμμετοχής των συμπολιτών μας, τόσο ως προς το εκλέγειν, όσο και προς το εκλέγεσθαι.”