Την κοινή τους κάθοδο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσαν οι 4 παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης (πλην ΚΚΕ).

Με κοινή δήλωση των επικεφαλής τους Μελισσόπουλου, Παπαχρόνη, Χατζηθεοδώρου, Λύρατζη, επισημοποιούν ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα συνενωθούν σε ένα συνδυασμό με επικεφαλής το Σάββατο Μελισσόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωση:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 ανέδειξαν νικητή τον Μανώλη Τσέπελη, 30 και πλέον χρόνια δημοτικό σύμβουλο, που ως νέος Δήμαρχος τότε μιλούσε για ένα καινούριο ξεκίνημα της πόλης, για άμεσα και πολλά έργα ανάπτυξης και ευημερίας, για κανόνες ισονομίας και διαφάνειας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, καθώς και για διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας στις αποφάσεις του Δήμου Ξάνθης. 

Οι παρατάξεις τις οποίες εκπροσωπούμε, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης, προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τη νέα Δημοτική Αρχή, με στόχο την ενίσχυση και την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών ανάπτυξης της Ξάνθης, υπερβαίνοντας πολλές φορές στην πράξη ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό όμως γρήγορα αποδείχθηκε μάταιο, αφού μοναδικό μέλημα του Δημάρχου Ξάνθης όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν, με κολακευτικά λόγια και κούφιες υποσχέσεις, να προσπαθήσει να “αλώσει” τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στοχεύοντας μόνο στον προσεταιρισμό μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων και όχι σε μία θεσμική και έντιμη συνεργασία, με σκοπό τη συναίνεση και τη συνεργασία με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, για το γενικότερο καλό του Δήμου μας.  

Το σημαντικότερο όμως όλων υπήρξε το γεγονός ότι ο σημερινός Δήμαρχος, χωρίς κανένα συνολικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ολοκληρωμένη τεχνοκρατικά άποψη, χωρίς  ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το Δήμο δεν παρουσίασε μέχρι σήμερα ούτε ένα έργο στην Ξάνθη, δεν μπόρεσε να αναπτύξει στο Δήμο μας ούτε τις απλές – αυτονόητες δράσεις και λειτουργίες, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε να ολοκληρώσει ήταν να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους σε περιστασιακές θέσεις εργασίας – προφανώς για τη διαιώνιση και μόνο της εξουσίας του – ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σημαντική επίσης προτεραιότητά του υπήρξε η βούλησή του να επιδοθεί σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, επιφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον Δήμο ένα μείγμα προχειρότητας, αδιαφάνειας, τσαπατσουλιάς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, το οποίο σήμερα στραγγαλίζει την ανάπτυξη και υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη, φέρνοντάς την πολλές φορές σε τραγικές καταστάσεις απελπισίας, στασιμότητας και αδιεξόδου.  

Σε αυτή λοιπόν την επικίνδυνη και δύσκολη καμπή της ιστορίας της Ξάνθης, ΕΜΕΙΣ οι επικεφαλής των  τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης,

Σάββας Μελισσόπουλος   Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ    

Ιωάννης Παπαχρόνης Αγάπη για την Ξάνθη μας    

Γιώργος Χατζηθεοδώρου  Πολίτες για την Ξάνθη      

Πασχάλης Λύρατζης Νέα Ξάνθη 

εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα, προσπαθώντας να σταματήσουμε αυτόν τον αξιακό και αναπτυξιακό κατήφορο που έχει πάρει σήμερα η πόλη μας.

Εφαρμόσαμε επί της ουσίας στην πράξη την απλή αναλογική – σύστημα με το οποίο εκλεγήκαμε – τη σύνθεση δηλαδή των διαφορετικών απόψεων, το διάλογο και την έμπρακτη συνεργασία όλων μας, με σκοπό το γενικό καλό και το συμφέρον του τόπου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι πως σε μια συνολική προσπάθεια αντιστροφής της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο μας, δεν μπορούν να κυριαρχούν ΟΥΤΕ τα ΚΟΜΜΑΤΑ, ούτε οι ιδεολογικές εμμονές, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ, οι μεγάλες συνεργασίες και η πολλή δουλειά με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και οργάνωση. Με ξεκάθαρους και κατανοητούς κανόνες διαχείρισης. Με πραγματική οικονομική διαφάνεια και διαύγεια σε όλες τις πράξεις του Δήμου μας.

Με βάση ένα σαφές πλαίσιο ισότιμης επικοινωνίας και διαλόγου που οικοδομήσαμε μεταξύ μας δύο χρόνια τώρα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ από σήμερα ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ  και να σχεδιάζουμε  ΜΑΖΙ  την επόμενη μέρα για την Ξάνθη μας.    

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία Ξάνθη σύγχρονη, ανεξάρτητη, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές εμμονές, ανοιχτή στην καινοτομία και στη διαφορετικότητα, πρωτοπόρα στον πολιτισμό, τις τέχνες και στην προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού της πλούτου, πόλη με αξίες και αγάπη για τον συνάνθρωπο, μια πόλη που θα επανέλθει άμεσα στις πρώτες θέσεις της οικονομικής ανάπτυξης και των μακρόπνοων έργων υποδομής, τόσο στη δική μας Περιφέρεια, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη πρωτοπόρα και δημιουργική, έτσι όπως ήταν σε κάποιες περιόδους της ιστορίας της, έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύτηκαν διαχρονικά οι μεγάλοι ηγέτες αυτού του τόπου.  

Αγαπητοί μας συμπολίτες 

Πήραμε αυτή την μεγάλη απόφαση για κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όχι αβασάνιστα, όχι αβίαστα, όχι συγκυριακά, όχι ωφελιμιστικά, όχι με βάση το ατομικό μας συμφέρον.

Άλλωστε όπως καθημερινά πλέον γίνεται σαφές – ούτως ή άλλως – στις επόμενες δημοτικές εκλογές αναπόφευκτα θα αναμετρηθούν στην πόλη μας δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι: ο κόσμος της κανονικότητας, απέναντι στον σημερινό λαϊκισμό, ο κόσμος της σοβαρότητας, της προσήλωσης στον στόχο, του σχεδιασμού και των ολοκληρωμένων προτάσεων, απέναντι στην προχειρότητα και στις σημερινές περιστασιακές, αναχρονιστικές και τυχοδιωκτικές πολιτικά αντιλήψεις.  

Σε αυτή λοιπόν τη μεγάλη πρόκληση παίρνουμε θέση με ένα δυναμικό ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ για έναν νέο ανεξάρτητο, αυτόνομο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, για τη δημιουργία μιας απολύτως νέας ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δύναμης. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε ενεργά, με σκοπό να συμπαρασύρουμε δυναμικά οτιδήποτε παλιό κρατά αυτή την πόλη φυλακισμένη με τα δεσμά της ανεπάρκειας και του λαϊκισμού και να ανοίξουμε επιτέλους ΜΑΖΙ ένα μεγάλο παράθυρο ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!! 

Τελικός και μοναδικός μας στόχος είναι η πλήρης ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της πόλης μας.

Με επικεφαλής αυτής της διευρυμένης Δημοτικής Παράταξης, τον Σάββα Μελισσόπουλο,  δουλεύουμε  από σήμερα ΜΑΖΙ,  για να αλλάξουμε τις τύχες  της πόλης μας.

Το απαιτείτε εσείς οι πολίτες αυτής της πόλης!!

Το οφείλουμε ΟΛΟΙ, στα ίδια μας τα παιδιά!!

ΞΑΝΘΗ  29 – 6 – 2021