Παρέμβαση για το θέμα της γεώτρησης, από την οποία άρδευαν τα χωράφια τους οι καπνοκαλλιεργητές του Σελέρου, κάνει η παράταξη Τσολακίδη στο Δήμο Αβδήρων. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Η παράταξη μας ανέμενε από το Δήμαρχο Αβδήρων να επιλύσει το θέμα που ανέκυψε με τους καπνοπαραγωγούς του Σελέρου. Δυστυχώς, όμως, κωφεύει και αδιαφορεί. Για αυτό και φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα, καταγγέλουμε το Δήμαρχο Αβδήρων κ.Τσιτιρίδη Γ. και την <<προστατευόμενη>> του πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Α για αναλγησία, λαϊκισμό, αδιαφορία ειδικά για τους αγρότες του Δημοτικού Διαμερίσματος Σελέρου. Αβασάνιστα, χωρίς να τους προειδοποιήσει έγκαιρα, για να μην καλλιεργήσουν καπνό, αποκόπτει ομάδα εννέα(9) αγροτών από το να αρδεύουν από συγκεκριμένη δημοτική γεώτρηση. 

Το οξύμωρο είναι ότι το 2017 οι ίδιοι τους παραχώρησαν την προαναφερόμενη γεώτρηση, γιατί μάλιστα το νερό ήταν ακατάλληλο για πόση, όπως καταγράφουν στην απόφαση τους, την οποία και επισυνάπτουμε. Τώρα οι καπνοκαλλιεργητές καταστρέφονται, γιατί ο κ. Τσιτιρίδης και η παρέα του θέλουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο, καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ως νεοεκλεγείς δήμαρχος ο κ.Τσιτιρίδης αποφάσισε να πάψει ο Δήμος να ασχολείται με την άρδευση, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν πολλές αρδευτικές πομόνες, οι οποίες καταστράφηκαν εξαιτίας έλλειψης οργάνωσης και αφέθηκαν να ρημάζουν. Επειδή γνωρίζουμε ότι θα επικαλεστούν έλλειψη νερού για το καλοκαίρι, θα μπορούσαν, αν ήθελαν, έγκαιρα να κάνουν καινούριες υδρευτικές γεωτρήσεις και όχι να καταφεύγουν σε λύσεις έκτακτης ανάγκης.

Τι να περιμένει κανείς άραγε από ένα Δήμο που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προσωπικά ρουσφέτια; Τους καλούμε να το ξανασκεφτούν, μπορούν να βρούνε μία λύση τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση, από την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι οι αγρότες. Άλλωστε ο Αντιδήμαρχος που προέρχεται από την παράταξη του και είναι υπεύθυνος της περιοχής του Σελέρου, καταψήφισε αυτή την απόφαση. Αυτός άραγε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής του;