Με μια σπουδαία επιτυχία για τη χώρα μας, ολοκληρώθηκε το φετινό Μουντιάλ ρομποτικού ποδοσφαίρου που διεξήχθη διαδικτυακά στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού RoboCup Junior 2021.

Η μαθητική ομάδα ρομποτικής του STEM Education Ξάνθης, κατέλαβε τη 2η θέση στον κόσμο στην κατηγορία Soccer Simulation – SuperTeams.

Στην κατηγορία αυτή, οι συμμετέχουσες ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν συμμαχίες και να συνεργαστούν με σκοπό να αντιμετωπίσουν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά αντίπαλες συμμαχίες.

Κάθε ομάδα καλείται να προγραμματίσει με τη γλώσσα python, τις κινήσεις και τη στρατηγική τριών αυτόνομων ρομπότ. Στη συνέχεια, τα λογισμικά των δύο ομάδων, έρχονται αντιμέτωπα σε έναν αγώνα διάρκειας 20 λεπτών, μέσα από την ειδική πλατφόρμα προσομοίωσης των διοργανωτών (Webots).

Σε ένα μαραθώνιο διαγωνισμό διάρκειας 7 ημερών, η Ελληνική ομάδα με την ονομασία Democritus, κληρώθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα Fast & Smart από το Ιράν. Η σκληρή άμυνα των Ιρανών σε συνδυασμό με την ευέλικτη Ελληνική επίθεση, αποτέλεσαν ένα καταπληκτικό δίδυμο που τερμάτισε αήττητο μετρώντας 12 νίκες και μια ισοπαλία. Η Ελληνική συμμαχία ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με τη συμμαχία από Ταϊβάν, Γερμανία και Ουγγαρία, αλλά έχασε την 1η θέση λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Την Ελληνική ομάδα αποτέλεσαν οι Ξανθιώτες μαθητές: Νικόλας Ταρχανίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ταξιάρχης Ευαγγελόπουλος.