Κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας και των συγγενών του 21χρονου Έλληνα ομογενή, Αντρέα Γιαννιτσόπουλου με καταγωγή από την Ξάνθη, του οποίου το όνομα βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12οροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Ο Αντρέας Γιαννιτσόπουλος, σύμφωνα με τους συγγενείς του, είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στην πολιτεία του Τενεσί. Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Tέξας.

Αγωνιά ο πατέρας του

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρονου, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο 21χρονος Αντρέας επρόκειτο να γυρίσει σπίτι του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ABC13, οι δύο άντρες φέρεται να βρίσκονταν στον 8ο όροφο του κτιρίου.

Ο 55χρονος Κώστας Γιαννιτσόπουλος, πατέρας του αγνοούμενου ομογενή, βρίσκεται μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη τους ήδη στο Μαϊάμι ψάχνοντας για τον γιο τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Ο πατέρας είπε ότι είχε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του που είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί.

«Προσευχηθείτε για ένα θαύμα»

Η θεία του νεαρού, η οποία αγωνιά για τον αγαπημένο της ανιψιό, προσεύχεται για ένα θαύμα.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου ήταν στο κτίριο του διαμερίσματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Παρακαλώ προσευχηθείτε να επιβιώσει. Από τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα», έγραψε στο Facebook.

Βυθιζόταν λίγα χιλιοστά επί 30 χρόνια το κτίριο που κατέρρευσε

Δορυφορικά δεδομένα ήδη από τα χρόνια του 1990 είχαν καταδείξει ότι το 12οροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι βυθιζόταν κάθε χρόνο από 1 έως 3 χιλιοστά κάθε χρόνο, ενώ τα γύρω κτίρια παρέμεναν σταθερά.

Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται στο φως και προστίθεται στην αποκάλυψη ότι τμήμα του κτιρίου είχε υποστεί σημαντική διάβρωση που δεν είχε αντιμετωπιστεί παρά τις επισημάνσεις σχετικής τεχνικής έκθεσης ήδη από το 2018.