Η πρώτη οργανωτική επτιροπή  ενόψει της διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Πόλης πραγμαυτοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης.

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει διαδικτυακά, θα γίνει η πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τις προθέσεις τόσο του Δημου όσο και των Πολιτιστικών Συλλόγων για τη δυνατότητα να υπάρξει ή μη μια- κατά το δυνατόν – κανονική διοργάνωση, σε συνθήκες πανδημίας.

Το ζήτημα, βέβαια, πέρα από τις προθέσεις είναι αν μέχρι τότε η Ξάνθη θα έχει πετύχει το στόχο που απαιτεί η σχετική ΚΥΑ για να επιτρέπεται η διοργάνωση τέτοιας κλίμακας εκδηλώσεων. Για την ακρίβεια, απαιτείται μέχρι τις 15 Αυγούστου, το ποστό εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,, να έχει υπερβεί το 50%+1 του πληθυσμού.

Δεδομένου ότι η Ξάνθη βρίσκεται περίπου στος 35% και υστερεί, αυτός ο στόχος είναι οριακά προσβάσιμος. Εφόσον εκπληρωθεί η βασική αυτή προϋπόθεση, οι εκδηλώσεις θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις γενικότερες προβλέψεις για αποφυγή συνωστισμού, αποστάσεις 1,5 μέτρου κλπ καθώς επίσης και τους όρους για την εστίαση, στους χώρους των Συλλόγων.