Σκοράροντας απο ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο ο Ορφέας Ξάνθης εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της έδρας του και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Διαγόρα Στεφανοβικείου, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου, και πλέον μετά και το ρεπό του θα κάνει τη μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο στην Super League 2 στα δύο μάτς των δύο τελευταίων αγωνιστικών, εκτός με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και εντός με τον Αχέροντα Καναλακίου.

Η ανάλυση του αγώνα σύμφωνα με το sportsaddict.gr

Η ομάδα του Διαγόρα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε αρχικά με μακρινό σουτ του Μπλέντι Μούτσα που πέρασε ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο και το 16′ σε αντεπίθεση μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Ορφέα ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής με το σουτ του να σταματά εντυπωσιακά με τα πόδια ο Δημήτρης Γιουργούσης. Μετά απο αυτή την φάση η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ισορρόπησε πλήρως το ματς και έψαχνε με πλαγιοκοπήσεις την καλή στιγμή, με το ματς να διακόπτεται στο 29′ μετά απο αψιμαχία του Κυρίτση με τον Κατρανίτσα με τον μεσοεπιθετικό του Διαγόρα να σπρώχνει τον αμυντικό του Ορφέα με τον ρέφερι να τιμωρεί και τους δύο δείχνοντας τους απο μια κίτρινη.

Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και δύο λεπτά αργότερα με τον Γιάννη Κυρίτση να σταματά με δυνατό τάκλιν τον Κατρανίτσα με τον Αθηναίο ρέφερι να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη με τους φιλοξενούμενους να μένουν με παίκτη λιγότερο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Ορφέας και αφού απείλησε στο 35′ με τον Αλέξη Μελισσόπουλο έφτασε στην επίτευξη ενός τρομερού γκολ στο 39′ όταν μετά απο υπέροχο στοπάρισμα του Αλέξη Μελισσόπουλου η μπάλα στρώθηκε στον αδερφό του Νίκο που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Διαγόρα για το 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους παρά την προσπάθεια του Ναουμίδη στο 43′.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ξάνθης έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 50′ απείλησε με κεφαλιά του Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού μετά απο σέντρα του Κατρανίτσα, ενώ στο 58′ σε νέα σέντρα του Κατρανίτσα απείλησε με κεφαλιά αυτή την φορά ο Νίκος Μελισσόπουλος. Στο 64′ ο Ορφέας απειλεί εκ νέου με το απευθείας χτύπημα του Αλέξη Μελισσόπουλου να σταματά ο Αποστολίδης, για να φτάσουμε στο 68′ όταν μετά απο τρομερή μπαλιά του Λάζαρου Παπαδόπουλου στην πλάτη της άμυνας του Διαγόρα ο Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού αφού πέρασε και τον κίπερ των φιλοξενούμενων πλάσαρε για το 2-0.

Στο 80′ ο Ορφέας έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα όταν μετά απο σέντρα του Παχαλάκη απο αριστερά ο Χαλίλ Ιμπράμ έκανε το σουτ όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε του αγώνα χαρίζοντας στον Ορφέα τους πρώτους του βαθμούς στα μπαράζ παραμονής.

Η ομάδα της Ξάνθης την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και πλέον έχει ήδη το μυαλό της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ποσειδώνα στην Μηχανιώνα στις 4 του Ιούλη αλλά φυσικά και στο εντός έδρας ματς με τον Αχέρonta Καναλακίου στις 11 του Ιούλη στο γήπεδο του ΑΟΞ.