Στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη φιλοξενήθηκαν το πρωί της Πέμπτης  για να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ξάνθης,  ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Γ. Γεωργίου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τάσος Καραδέδος.

Στο σχετικό ρεπορτάζ το MEGA αναφέρει:

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, να κλείνουν κλινικές, και το νοσοκομείο να τείνει να υποβαθμιστεί σε κέντρο υγείας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τη στελέχωση του νοσοκομείου, αφού έχει γίνει σχετική προκήρυξη σχεδόν από τις αρχές του 2020, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.«Τα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης είναι χρόνια και δυσεπίλυτα. Υπάρχει ανακοίνωση της ένωσης γιατρών από το 2016 που επισημαίνουμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι το σύστημα υγείας στην Ξάνθη καταρρέει. Δε γίνονται χειρουργεία. Η ΜΕΘ μας τώρα έχει κλείσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αναισθησιολόγους και ο ένας παραιτήθηκε, θα φύγει τον άλλο μήνα. Δεν έχουμε ΜΕΘ στην Ξάνθη. Αν χρειαστεί, κάποιος θα διασωληνωθεί και θα πάει στην Αλεξανδρούπολη», εξήγησε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, κ. Γιώργος Γεωργίου.

«Τα χειρουργεία που καθυστερούν είναι άπειρα. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χειρουργεία που περιμένουν στη σειρά μόνο για τη χειρουργική κλινική. Ένα χειρουργείο μπορεί να καθυστερεί ακόμα και τρία χρόνια. Η δουλειά βγαίνει με μεγάλες δυσκολίες με την υπερπροσπάθεια των γιατρών. Τα έχουμε μεταφέρει στους τοπικούς φορείς όλα αυτά. Μας είπαν ότι θα το δουν, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Εάν δε γίνει ενίσχυση του νοσοκομείου δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το νοσοκομείο μας έχει χρόνια προβλήματα που οξύνθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο είναι σε άλλες περιοχές που έχουν κοντά τους άλλα νοσοκομεία. Η επίπτωση που έχει η έκπτωση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας επιφέρει ευρύτερα προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος.«Ελπίζω να μην έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, αν και βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση. Τίθεται θέμα αν το νοσοκομείο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών με ασφάλεια. Ζητούμε μια δήλωση ότι δε θα υπαχθεί το νοσοκομείο μας στο να γίνει μειωμένης ευθύνης για λογιστικούς λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος.