Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Αθανάσιος Κριτσίνης, σημειώνει:

Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αβδήρων κ Τσιτιρίδη καθώς και την πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Αβδήρων κ Zουρνατζίδου για ωμό  πολιτικό “εκβιασμό”.

Αποκλείουν 9 φτωχούς οικογενειάρχες καπνοπαραγωγούς, να αρδεύσουν τις καπνοκαλλιέργειες τους, στη μέση της καλλιεργητικής περιόδου, με το πρόσχημα…..ότι το νερό από την συγκεκριμένη γεώτρηση θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη  αναγκών  ύδρευσης της Δ.Ε Σελέρου.

Την ίδια γεώτρηση, η ίδια διοίκηση του κ Τσιτιρίδη, το 2017 την παραχώρησε στους καλλιεργητές με την  απόφαση 8/2017 της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΒΔΗΡΩΝ  λέγοντας τα εξής: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Την παραχώρηση από την Δ.Ε.Υ.Α.Α. στο Δήμο Αβδήρων  μιας ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ (!!!!) γεώτρησης στην περιοχή του Σελέρου από την οποία όπως προκύπτει από τις μικροβιολογικές εξετάσεις  που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία ΤΡΙΑ ΕΤΗ η ποιότητα του νερού που αντλείται δεν είναι ικανοποιητική και δεν καλύπτει τις απαιτούμενες ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ  για να χαρακτηρισθεί πόσιμο.

 Σήμερα επικαλούνται ότι  λόγω των αναγκών αυτό το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  νερό  θα χρησιμοποιηθεί για πόσιμο…. Εκτός από ανάλγητοι ΕΙΣΤΕ και επικίνδυνοι.

Η Απερχόμενη δημοτική αρχή του κ Τσιτιρίδη βλέποντας ότι το καράβι της παράταξης του πάει στα βράχια, μετά τις απέλπιδες  “διαπλεκόμενες” κινήσεις (πρόσληψη Γ.Γ.  Στο Δήμο, νέες προσλήψεις ειδικών συμβούλων, από πολιτικά “απολιθώματα” “γυρολόγους”) τώρα επιχειρεί παίζοντας “το τελευταίο του χαρτί” να υποχρεώσει τους φτωχούς  καπνοπαραγωγούς η να προσχωρήσουν η να στηρίξουν την παράταξη του στις επόμενες εκλογές.

Τέλος σημειώνουμε ότι την απαράδεκτη απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Αβδήρων που καταστρέφει τους καλλιεργητές την καταψηφίσαμε οι Κριτσίνης, Σίσκος ( παράταξη Τσολακίδη), ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Σελέρου κ Σαντρή Ντεμήρ της παράταξης του κ. Τσιτιρίδη.”