Σε δελτίο τύπου για τη συμμετοχή στους ποδηλατικούς αγώνες που διοργανώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης εξέδωσε ο Πήγασος:

Στην Παρανέστια περιοχή της Σταυρουπόλεως Ξάνθης φιλοξενήθηκε το φετινό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Ευφραιμίδης,
ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης συνεργάστηκαν από κοινού με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης για την διοργάνωση της κορυφαίας αγωνιστικής δράσης του Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος στηριζόμενη στην πολύχρονη και πολύτιμη βαθιά εμπειρία του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, επισήμου μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και εγγεγραμμένου μέλους στο Μητρώο Της Γενικής
Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στον Δαφνώνα Ξάνθης έλαβε χώρα το αγώνισμα της Ατομικής χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών, ενώ την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 με αφετηρία και τερματισμό την Σταυρούπολη Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της αντοχής των αντιστοίχων κατηγοριών. 

Θεμελιώδεις κρίκοι ασφαλείας του αγωνιστικού 2ήμερου στάθηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ξάνθης και Δράμα μαζί με τα Αντίστοιχα Τμήματα Τροχαίας τους.
Συντονιστικός και αποφασιστικός ο ρόλος του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρουπόλεως και του εξαίρετου ρεαλιστή Διοικητή του κ. Κώττη Κων/νου. Όπως και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ξάνθης.