Σε ερώτηση για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου, θέτει  το θέμα των υποδομών και της προβολής της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης:

Κύριε Δήμαρχε

Όπως είναι γνωστό όλη η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που αφορούν τόσο τις ανύπαρκτες υποδομές, όσο και την καθημερινότητα των πολιτών που έχουν ακόμα παραμείνει σε αυτούς τους οικισμούς. Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας που αφορούν ακόμα και την έλλειψη γραμματοθυρίδων, την έλλειψη μηχανήματος ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) κ. ά όταν πριν λίγο διάστημα η Σταυρούπολη διέθετε ακόμα και υποκατάστημα Τράπεζας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι η ποιότητα της ζωής των κατοίκων να υποβαθμίζεται διαρκώς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται – ιδιαίτερα οι νέοι – να σκέφτονται το ενδεχόμενο ακόμα και μετεγκατάστασής τους προς άλλα αστικά κέντρα. 

Επίσης, παρά τις κατά περιόδους εξαγγελίες σας κ. Δήμαρχε και σήμερα ακόμα – δύο ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή σας – δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο υποδομής στην περιοχή και η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

 1. Πότε έχετε σκοπό να επαναφέρετε προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα θέματα που αφορούν την αγορά δύο οικοπέδων στην Σταυρούπολη – πλησίον της κεντρικής πλατείας – για τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς και ενός χώρου στάθμευσης, σύμφωνα και με τη συναινετική πρόταση (σε σχέση με τη διαδικασία αγοράς) που μας ζητήσατε και σας καταθέσαμε τρεις (3) δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας, στις 24-3-2021; (Τη συγκεκριμένη συναινετική πρόταση, σας την επισυνάπτουμε και πάλι σήμερα)
 2.  Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για την Τουριστική Ανάδειξη και προβολή της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει η αντίστοιχη Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης που θα μπορούσε να μας τροφοδοτήσει με νέες ιδέες με σκοπό να αναληφθούν έστω και τώρα πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.
 3. Έχετε σκοπό να μας εισηγηθείτε ως θέμα την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας της Σταυρούπολης, πότε και εάν για το σκοπό αυτό έχετε τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής και βέβαια της Τοπικής Κοινότητας Σταυρούπολης;  
 4. Ποιο είναι χρονοδιάγραμμα των έργων που έχετε κατά περιόδους εξαγγείλει για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και πιο συγκεκριμένα:
 • Για τα δύο θεματικά πάρκα
 • Για το νέο σκοπευτήριο
 • Για τα έργα στο Δαφνώνα (γέφυρα και έργα υποδομών για έκθεση τοπικών προϊόντων)
 • Για την παιδική χαρά στα Κομνηνά
 • Για την πλατεία του κάτω Καρυοφύτου
 • Για τα υπόλοιπα έργα υποδομών που έχουν ανάγκη οι άλλοι οικισμοί, δηλαδή η Δρυμιά, η Πασχαλιά, το Νεοχώρι κ.ά
 • Για την αγροτική οδοποιία και τα 800.000 ευρώ που μας ενημερώστε ότι λάβατε για το σκοπό αυτό από τα αντίστοιχα Υπουργεία
 1. Σε ποιες ενέργειες έχετε μέχρι σήμερα προβεί για την επιδότηση από τον Δήμο Ξάνθης των Υπεραστικών δρομολογίων με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός τους και έτσι να εξυπηρετούνται καλύτερα κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής;