Για τη μη 24ωρη λειτουργία των ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Εχίνου του Δήμου Μύκης και στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο το ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του Δήμου, ορεινός δήμος, και την έκτασή του, 62 χωριά σε έκταση 626.000 στρεμμάτων, γίνονται αντιληπτοί οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η μη λύση του προβλήματος. 

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα αυτό το ΚΚΕ το ανέδειξε και στη Βουλή με σχετική Ερώτηση (6235/6.5.2020), η οποία δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο παραμένει αναπάντητη, ενώ το πρόβλημα παραμένει άλυτο!

Ταυτόχρονα, αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο Κέντρο Υγείας της Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης. 

Πρόκειται για άλλη μια έκφανση της διαχρονικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να προσληφθούν άμεσα οδηγοί με μόνιμη σχέση εργασίας για την κάλυψη των βαρδιών του Κέντρου Υγείας Εχίνου και του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης για να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της καθυστέρησης μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης