Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Γυμνάσιο της Ξάνθης, όπου έχουν τα εντοπιστεί τα κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε μαθήτριες.

Η συνέλευση, παρουσία και της διευθύντριας, είχε σαν στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων και του σχολείου, μετά την αποχή των μαθητών την Παρασκευή και την ανάδειξη του ζητήματος.

Στη γενική συνέλευση κατέστη σαφές ότι οι μαθήτριες της Α’ τάξης που κατήγγειλαν περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι 8 ενώ τα περιστατικά, αναφέρουν ότι αφορούν και πολλές άλλες συμμαθήτριές τους. Οι γονείς των θυμάτων εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση του ζητήματος στο σχολείο και υποστηρίζουν ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη, υπάρχει απόπειρα υποβάθμισης ενός σοβαρού προβλήματος και αποποίησης ευθυνών.

Από την πλευρά του σχολείου, υποστηρίζεται η άποψη ότι το ζήτημα μεγαλοποιήθηκε εξαιτίας των κοινωνικών δικτύων και κατηγορούνται οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το ζήτημα καθώς σημειώνεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Νωρίτερα, την Παρασκευή, οι γονείς έλαβαν μήνυμα από το σχολείο να ελέγχουν τις αναρτήσεις των μαθητών στα κοινωνικών δίκτυα.

Αποχή και σε άλλα σχολεία;

Παράλληλα, καθώς εντείνεται η ενόχληση και των μαθητών -αγοριών και κοριτσιών- για την τροπή της υπόθεσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαθητές και άλλων σχολείων της πόλης προχωρούν από το πρωί της Δευτέρας σε αποχή από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για όσα συμβαίνουν με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.