Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των φορέων ενάντια στις ανεμογεννήτριες αναφέρει:

“Αγαπητοί μας φίλοι παρά την αστάθεια του καιρού, σύμφωνα με τις προγνώσεις, φαίνεται ότι δε θα επηρεάσει τις προγραμματισμένες δράσεις μας. Έτσι υπάρχει πιθανότητα βροχής στην πόλη το Σάββατο το μεσημέρι που θα μας επιτρέψει την πραγματοποίηση τόσο της πρωινής όσο και της απογευματινής δράσης. Την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα βροχής στο Λειβαδίτη αλλά αργά, προς το απόγευμα.

Σας θυμίζουμε λοιπόν το πρόγραμμα του διημέρου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που θα αφορά την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αιολικών στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Σάββατο 5/6
11.00 έως 13.00: Παρέμβαση-ενημέρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
19.30 : Εκδήλωση συζήτηση στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης (η προβολή της παρουσίασης θα γίνει στις 20.30).

Την Κυριακή 6/6
09.30: Αναχώρηση από την πλατεία Ελευθερίας για το Λειβαδίτη.
10.30: Πεζοπορία διαμαρτυρίας στο Λειβαδίτη.

Η μετακίνηση προς το Λειβαδίτη θα γίνει με ΙΧ (εκτός από αυτούς που δήλωσαν για λεωφορείο).Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή που θέλουν να τοποθετήσουν τις ανεμογεννήτριες (πατατοχώραφα και κορυφή Ερμάριο), σε ομαλό έδαφος και είναι μικρού βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για όλους (και για παιδιά). Όσοι γνωρίζουν την περιοχή μπορούν να ανεβούν μόνοι τους και να είναι στις 10.30 στην παταταποθήκη που βρίσκεται ψηλά, 500 μέτρα πριν το Λειβαδίτη.

Για διευκρινήσεις σχετικά με την πεζοπορία της Κυριακής: 6977199811 & 6972003910″