Στους 5 νομούς με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα συμπεριλαμβάνεται η Ξάνθη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος παρουσίασε το σχετικό χάρτη.

Αναφερόμενος σήμερα στην επιχείρηση “Ελευθερία” κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε στη δημοσιότητα τις περιοχές που εμφανίζουν μειωμένη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα

εμβολιασμός προχωρά σε όλη την Επικράτεια. Υπάρχουν όμως περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Π.Π. Νίκο Χαρδαλιάς.

Οι πέντε περιφερειακές ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα. Ενώ κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας, και συγκεκριμένα οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

«Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Γιατί μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουνε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό», σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.